flow4talent

Ouders

Sta jij als ouder van een hoogbegaafd kind(eren) vaak voor uitdagingen waar je niet altijd raad mee weet? Onderstaande situaties komen je als ouder wellicht bekend voor.

Gaan de emoties van je kind van hemelhoog naar afgrond diep?

Heb je in de ochtend strijd om je kind naar school te krijgen? 

Herken jij je kind niet in de verhalen die jij van school over het gedrag van jouw kind te horen krijgt?

Vind jij het vervelend om steeds in gesprek te gaan met school over je kind om meer aanbod op maat te krijgen? 

Merk je dat je kind interesse verliest in school of loopt je kind vast?

Krijg je te horen dat je kind zit te dromen en zijn of haar werk vaak niet af heeft?

Wordt jouw kind belemmerd door perfectionisme?

Sta je voor een lastige keuze, versnellen ja of nee?

Vindt jouw kind weinig tot geen aansluiting bij anderen?

Merk je dat je kind zich steeds meer terugtrekt in zichzelf?

Advies

Preventie staat bij Flow4Talent voorop. Voorkomen is beter dan verhelpen. Dit betekent dat je ook bij Flow4Talent terecht kan als er geen begeleiding van je kind nodig is en je alleen informatie of advies wilt over hoogbegaafdheid gerelateerde onderwerpen. 

Ouderadviesgesprekken over de uitdagingen waar je als ouder tegen aanloopt in de opvoeding of ontwikkeling van je hoogbegaafde kind, emoties, motivatie, vastlopen op school, executieve functies, vermoeden van hoogbegaafdheid of andere factoren.

Op verzoek van ouders schuif ik aan bij gesprekken met school om aanpassingen en mogelijkheden te bespreken en het belang daarvan te onderbouwen.

Talentgerichte begeleiding

Flow4Talent biedt gespecialiseerde hulp in de begeleiding van jongeren met begaafdheidskenmerken. In de talentgerichte begeleiding staan we stil bij; Wie ben jij? Wat zijn jouw kwaliteiten?  Wat hoort erbij jou (denken en doen)?

De individuele begeleiding wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften en wensen van de jongere. Dat kan zijn op sociaal-emotioneel vlak, leren kennen van jezelf, omgaan met eigen gevoelens en situatie, verbinding met anderen, sociale vaardigheden, executieve functies, mindset, motivatie, talenten en kwaliteiten ontdekken, zingeving en andere aspecten.

Talentontwikkeling

Bewust worden van je talenten is bouwen aan een positief zelfbeeld, veerkracht en weerbaarheid. Nieuwe energie en probleemoplossend vermogen.

Hoogbegaafdheid

Heb jij meer informatie nodig om je hoogbegaafde kind beter te begrijpen? De informatie op deze pagina kan je op weghelpen.